Funktionell träning och tester

Testa dina starka och svaga sidor! Utifrån testresultat får du lämpliga övningar som du sedan själv kan utföra i hemmet eller på gym/träningscentra. Med erfarenhet från världsmästare/världscupvinnare i längdskidor, kickboxning, och kitesurfing samt ett antal svenska mästare i alpint, triathlon och friidrott är du garanterad professionell hjälp så att du verkligen tränar på rätt sätt. Erfarenheten visar att de flesta, även om de är professionella idrottare, inte utför slingträning korrekt. Detta gäller framför allt korrektiv och stabiliserande träning.

Stockholms Fysioterapi är specialiserad på funktionell träning. Träningen bygger på övningar som efterliknar många av de rörelser som naturligt utförs i det dagliga livet och i specifika idrottsgrenar.

Funktionell träning är bra som:

  • Friskvårdsträning (fitness), för ökad funktionell styrka, koordination, balans och flexibilitet med bl a ökat välmående som resultat.
     
  • Prestationsförbättrande träning, för bättre muskelfunktion och ledstabilitet. Resultatet är ökad prestationsförmåga och minskad skaderisk. Flertalet elitidrottare använder sig idag av funktionell träning.
     
  • Skadeförebyggande träning, för bättre ledstabilitet. Funktionell träning hjälper också kroppen att läka skador, då bland annat korrekt rörelsemönster övas in.